2022 PTT Kargo Ücreti Ne Kadar?

PTT kargo ücreti, kargonun ağırlığına göre belirlenirken, kargonun hacim ölçütlerinin yüksek olması halinde de fiyatlar değişir. PTT her yıl kargoların ağırlık ve hacim ölçülerine göre fiyat listesi yayımlar. Güncel fiyat listesi aşağıdaki gibidir;

PTT kargonun fiyatları 3 kg ve sonrasında her kilo artışında 3 lira yükselir. Ancak bu oran, 30 kg ile sınırlıdır.

PTT Kargo Fiyatı Hesaplama

PTT kargo ücreti, belirlenirken gönderilerin hacimsel ölçütleri dikkate alınır. Bu ölçüt desi olarak ifade edilir. Desi hesaplanırken; kargoların yüksekliği, boyu ve eni çarpıldıktan sonra elde edilen sonuç 3000’e bölünür. Kg ağırlığı bilinen kargonun genişliği, yüksekliği ve boyu çarpıldıktan sonra sonuç 3000’e bölündüğünde kg ve desi uyumlu ise standart kargo ücreti ödenir. Bu durum PTT kargo ücret listesinden de kontrol edilebilir. Desisi 0,19 çıkan 1 kg ağırlığındaki bir kargonun ücreti, standart fiyat olan 26 TL olacaktır.

PTT Kargo Adrese Teslim

PTT kargo adrese teslim, kargo ücretine herhangi bir artış eklemez iken şubeden teslime çevrilmesi halinde indirim sağlar. Adrese teslim hizmeti olan bir kargo 30,00 TL ise şubeden teslim seçeneğinde 6 lira indirim yapılarak 24,00 TL’ye gönderilebilir.

PTT Kargo Kapıda Ödeme

PTT kargo kapıda ödeme seçeneği, gönderi türü ve ağırlığına göre farklılık gösterebilir. Kargo kg ve fiyat listesine göre ağırlığına karşılık gelen ücret kapıda ödeme seçeneğinde artacaktır. Nitekim online ödemenin aksine kapıda ödeme, adreste bulunmama veya hatalı adres vb. Olasılıkları sebebiyle gönderi üzerinde riskleri ve beraberinde fiyatı arttırır.

PTT Kargo Karşı Ödemeli

PTT kargo karşı ödemeli seçeneği, kargo gönderilirken ödemenin karşı taraftan alınması esasına dayanır. Burada önemli olan göndericinin kargoyu şubeye verirken karşı ödemeli seçeneğini ücret bilgisine eklemesidir. Aksi halde göndericinin kargoyu ödemesi gerekir. Ya da iade durumlarında aynı şekilde alıcının bu durumu kargo teslim formuna belirtmesi gerekir.

PTT Kargo Adresten Alma

PTT kargo adresten alma özel hizmeti, gönderilerin şubeden değil gönderici adresinden teslim alınması koşullarını içerir. Gönderiler PTT tarafından ilgili adresten teslim alınır.

PTT Kargo Telefonla Bildirme

PTT kargo telefonla bildirme özel hizmeti, göndericinin talebi üzerine veren bir hizmettir. Gönderilerin teslim edilme koşullarının cep telefonu veya sabit hatta bildirilmesi hizmetlerini içerir.

PTT Kargo Ödeme Şartlı

PTT kargo ödeme şartlı, göndericinin alıcıdan ödeme beklediği özel hizmettir. Göndericin talebi üzerine verilen bu hizmet, gönderinin alıcıya belli ücret karşılığında teslimini içerir. Daha sonra alıcıdan alınan paranın göndericiye aktarılması sürecinden oluşur.

PTT Kargo Aile İndirimi

PTT kargo aile indirimi, UPS kurye ve kargoların alıcı ve gönderici tarafları aile üyeleri olduğu takdirde hizmetin indirimli yapılmasını amaçlar. Aile üyelerinin birbirlerine gönderecekleri gönderileri kargo ücretlerinde %10 indirim ile desteklenir.

PTT Kargo Ambalaj ve Etiketleme

PTT kargo ambalaj ve etiketleme hizmeti, kargoların paketlenemediği veya paketlenmediği durumlarda PTT müşterilerine sunulan hizmettir. Ancak bireysel müşterilere PTT kargo kurumsal web sitesinden yayımlanan ücretler dahilinde bu hizmet verilirken sözleşmeli müşterilere bedelsiz sağlanır.

Son olarak , PTT kargo ücretleri listelenirken gönderilerin en, boy, desi ve yükseklik değerleri baz alınmadan standart fiyatlar sunulmuştur. Ancak bu ölçülerin normalden aykırı büyüklükte olmaları halinde kargo fiyatlarında değişiklik görülebilir.

Exit mobile version