Personel Alımı

2022 yılı 7 bin EGM Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlıyor?

2022 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 7 bin Çarşı ve Mahalle bekçisi alımı için gün sayanlar başvuruların ne zaman başlayacağını merak ediyor. Daha önceden 10 bin bekçi alımı yapılacağı belirtilmişti lakin 2021 yılı Aralık ayında başvuru kılavuzu yayınlanmadı. Bunun yanında Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine de bekçi alımı yapılacağı söylenmişti. Peki, EGM ve Jandarma Genel Komutanlığı’na ne zaman 7 bin bekçi alınacağı, istenilen başvuru şartları, tercih kılavuzunun ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar…

Edinilen bilgilere göre, en az lise ve önlisans mezunu öğrenim düzeylerinden EGM toplamda 7.000 Mahalle ve Çarşı bekçisi alımı yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) duyurusuna göre, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde 7 bin bekçi alımı yapılacak.

2022 YILI BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

2022 yılı için İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğüne almayı planladığı 7 bin bekçi adayı için; boy ve kilo şartları önceki dönemler için istenen koşullarla aynı olacak. Bilakis genel şartlar da aynı olacak fakat burada iki farklı öğrenim düzeylerinden personel alımı yapılacağı belirtildi. Kesin olmamakla birlikte EGM bünyesine en az önlisans mezunu adayların başvuruları kabul edilirken, Jandarma bünyesine alınacak bekçi adaylardan en az lise mezunu şartı aranacak.

Yaş ve KPSS şartı ile ilgili belirlenmiş henüz kesin bir bilgi yoktur. Hangi illerde kaç bekçi alınacağına ilişkin planlama çalışmalarının ise henüz devam ettiği lakin şu etapta 42 il genelinde yapılacağı belirtildi.

7 BİN BEKÇİ ALIMI BAŞVURU TARİHİ

Normalde bekçi alımı 2021 yılı sonuna kadar yapılması planlanıyordu ve denildiği üzere bu alım tarihi 2022 yılına sarktı. Polis kadrosunda yaşanan sıkıntılar ise bu bekçi alım sürecini hızlandıracağı belirtilirken, 7 bin bekçi alımı başvuru tarihi ile ilgili; kesin bir tarih verilmeksizin 2022 Mart ayı öncesinde yapılması öngörüldüğü belirtildi.