Gündem

2022 yılında COVID-19 gribal enfeksiyon gibi olacak!

İlk kez 2019 yılının son aylarında adını duyuran corona virüsü, 2020 yılı Mart ayında Türkiye’de tespit edilmişti. Salgının başından bu yana Türkiye’de birçok tedbir alındı. Aşılama ile mücadele edilen salgının ne zaman son bulacağı ise herkes tarafından merak ediliyor. Konu hakkında Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü açıklamalarda bulundu. Özlü 2022 yılında Covid-19’un gribal enfeksiyon gibi olacağını söyledi.

Türkiye’de her gün binlerce corona virüsü vakası tespit ediliyor. Bu nedenle salgının ne zaman biteceği merak ediliyor. Prof. Dr. Özlü konu hakkında Hürriyet’e açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özlü 2022 yılında corona virüsün gribal enfeksiyon gibi olabileceğini bildirdi.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şöyle denildi:

“2022 için olumlu bakıyorum. Geçtiğimiz yıl evimizden çıkamıyorduk ve geçen seneki kaotik durum bu sene yok ama sonbahar ve kış aylarının da zor geçeceğini düşünüyorum. Üniversite ve okulların açılması ile havaların da soğumasıyla birlikte vakaların artacağını düşünüyorum. Bunu önleyebiliriz ancak zor gözüküyor. 2022 yılında bahara doğru aşılanmanın da artmasıyla birlikte mesafe alınacağını düşünüyorum. Sıradan bir gribal enfeksiyona dönüşmesini umut ediyorum”

Üniversite öğrencilerinde maske ve aşı konusunda uyumun çok düşük olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özlü, “Bu artışı önlememiz gerekiyor. Bunun en önemli tarafı aşılama, maske ve olabildiğince kalabalık, kapalı alanlardan uzak durmak. Ancak işin garip tarafı özellikle üniversite öğrencilerinde aşı ve maske konusunda uyum çok düşük. Öğrencilerimiz maske kullanmıyor ve birbirlerine yakınlar. Bu durumda bulaşın olmaması mümkün değil.” dedi..