2022 Yılında Dolar Kurunda Yaşanacak Gelişmeler Açıklandı! Döviz ile Mal Alanlar Yüzde 50…

Özellikle son haftalarda ciddi dalgalanmaların yaşandığı döviz kurları hem vatandaşı hem de vatandaşa hizmet sunan işletmeleri doğrudan etkiledi. Vatandaşlara sundukları hizmetleri döviz karşılığında satın alan işletmelere, bu süreçte oldukça zarara uğradı. İşletme sahipleri son zamanlarda kontrol altına alınan döviz karşısında nasıl hareket etmeleri gerektiğine karar vermek için uzman görüşlerini araştırmaya başladı.

Döviz Kurlarında Yaşanan Dalgalanmalar İşletme Sahiplerini Paniğe Sürükledi!

Geçtiğimiz haftalarda kendi rekorlarını kırmayı başaran dolar ve euro kurları, yükselişe geçtikleri dönem içerisinde birçok kişinin bu durumdan ekonomik olarak olumsuz etkilenmesine sebep oldu. Döviz kurlarından direkt olarak etkilenen işletme sahipleri bu durum karşısında yaşadıkları maddi kayıpları, nasıl yerine getirecekleri konusunda paniğe kapıldı. Birçok işletme bu süreçte mal alımını durdurdu ve bir süreliğine kepenk kapatmak zorunda kaldı.

“Ticaret Yapanlar Mallarını Kademeli Alsın!”

Döviz para birimleri ile mal alım satımı yapan işletmelerin, doların 18 TL, euronun ise 20 TL seviyesini geçmesi ile birlikte yaşamış oldukları yıkımın etkileri hala devam ediyor. İşletme sahiplerinin, bu süreçten en iyi şekilde çıkabilmeleri amacı ile uzman görüşlerine başvuruldu. Uzmanlardan Memiş, işletme sahiplerine konu ile ilgili olarak yol haritası niteliğine tavsiyeler verdi. Memiş yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “Dövizle ticaret yapan yatırımcıya kademeli alım yapmalarını öneririm. 10-11 TL bandında yüzde 50 ihtiyaçlarını görebilirler. Daha aşağı düşmesi durumunda ihtiyaçlarının tamamını karşılayabilirler.”

İlerleyen Süreçlerde Dolar Nasıl Değişecek?

Geçtiğimiz haftalarda sürekli olarak artışta olan döviz kurları, Merkez Bankasının bilinçli müdahalelerine rağmen bir türlü istenilen seviyelere çekilememişti. Gerçekleştirilen en son kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı kararlarını açıklamış ve bu açıklama sonrasında Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatlar kararı yürürlüğe girmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı açıklaması sonrasında döviz kurları hızla düşüşe geçti. Kurlarda yaşanan sert düşüş sonrasında, dolar kurunun tekrar yükselip yükselmeyeceği merak edilmeye başlandı. Uzman Memiş bu konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: “Dolar bugüne de yükselerek başladı. Dolarda direnç seviyesi 12,50 TL’dir. Doların psikolojik direnç seviyesi ise 10 TL’dir.” Doların tekrar düşüşe geçmesi için test edilmesi gerektiğini vurgulayan Memiş’in açıklamalar, dolar kurunda yaşanacak olan gelişmelerin hala netliğe kavuşmadığını düşündürdü.

Exit mobile version