Magazin

2022 yılında servetine servet ekleyen Hollywood yıldızları belli oldu! Cinsiyet ayrımcılığı, orada da varmış!

Televizyon ve sinema yapımlarından elde edilen ciddi kazançlar, toplumun sade vatandaşları tarafından hayret ile karşılanmaya devam ediliyor. Tek gece için dahi milyonlarca TL’lik kazanç sağlayabilen ünlü isimler, geçim derdi içerisinde olan vatandaşların tepkileri ile karşılaşıyor. Ancak sanat camiasında işler öyle yürümüyor. Vatandaşların şaşkınlık ile dinledikleri rakamlar, birçok ünlü isim tarafından az bulunabiliyor.

Kadın ve erkek sanatçılar arasında olan ücret farkları, bir dönem sanat camiasına damgasını vurmuştu. Cinsiyet eşitliğini savunan kadın sanatçılar, erkek sanatçılar ile aynı yükün altına giriyor olmalarına karşın daha az ücret karşılığında sözleşme imzalamak zorunda kaldıklarından ötürü tepkilerini dile getirmişlerdi. Öyle ki birçok ünlü kadın sanatçı, ilgili projede rol alacak olan başrol erkek sanatçı ile aynı ücreti alana kadar sözleşme imzalamaktan kaçınmıştı.

Genel çerçevede bakıldığı zaman haklı bir isyan olarak görülen kadın sanatçıların söylemleri, yalnızca ülkemizde mevcut olan bir durum olarak gözlenmiyor. Hollywood yıldızlarının kazançlarının açıklandığı listede yalnızca iki kadın sanatçının bulunması, dünya genelinde de cinsiyet ayrımının yapıldığını gözler önüne seriyor.

Hollywood’un En Çok Kazananları Açıklandı!

Geçtiğimiz günlerde “2022 yılının en çok kazananları” başlıklı bir liste yayınlayan dünyaca ünlü Variety, açıkladığı rakamlar ile dudakları uçuklattı. Listede yer alan 10 Hollywood yıldızının yalnızca 2’sinin kadın olması, oldukça eleştirildi. Listenin en üst sırasında ise dünyaca ünlü aktör Tom Cruise yer aldı.

100 Milyon Dolarlık Kazanç!

Variety tarafından açıklanan “2022 yılının en çok kazananları” isimli listenin zirvesinde yer alan Tom Cruise, kazancı ile şaşkına çevirdi. “Top Gun: Maverick” isimli yapımı ile 100 milyon dolarlık kazanç sağlayan Cruise, şaşkına çevirdi.

2022 Yılının En Çok Kazanan Kadın Hollywood Yıldızları

Variety tarafından açıklanan listede bulunan iki kadın Hollywood yıldızının kazançları şu şekilde:

  • Margot Robbie:12,5 milyon dolar
  • Millie Bobby Brown: 10 milyon dolar