EkonomiGündem

2022 Zam haberleri ile başladı! Araç sahiplerine kötü haber: 2022 muayene fiyatları…

2021 yılının son haftalarında yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeleri, aralık ayında gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında alınan kararlar kapsamında iyileştirilmeye başlanmıştı. Kabine toplantısında alınan kararlardan biri olan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatlar kararı kapsamında, yürürlüğe giren sabit kur fiyatları sayesinde döviz kurları arzu edilen seviyelere indirilmeye başlanmış ve bunun sonucunda vatandaşlar yeni dönem ile birlikte birçok tüketim ürününe indirimli fiyatların yansıtılacağı konusunda beklenti içerisine girmişti. Ancak tahmin edilen olmadı. 2022 yılı ilk haftasına zam haberleri ile başladı!

Yüzde 36,20 Oranında Yeni Zam!

Vatandaşlar, 2022 yılının ilk haftasının ilk gününe yüksek zam fiyatları ile başladı. Birçok hizmete zamlı fiyatların yansıtılmaya başlandığı bugün itibari ile araç muayene fiyatlarına da zamlı fiyatlar tarifesi uygulanmaya başlandı.

Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Trafik Kanunu kapsamında alınan kararlar neticesinde, yeni dönem ile birlikte araç muayene ücretlerine yüksek oranlı zam yapıldı. Buna göre yeni dönem içerisinde araç sahibi olan ve aracını zorunlu muayeneden geçirmek zorunda olan vatandaşların, bu hizmet karşılığında ödeyeceği ücret yüzde 36,20 oranında arttırıldı.

Otomobil Muayene Ücretleri Belli Oldu!

2022 yılı itibari ile araç muayene hizmeti karşılığında, araç sahiplerinin ödeyeceği ücretler bugün itibari ile belirlendi. İlgili kurumların düzenlemeleri sonucunda alınan yeni karara göre 2022 yılı otomobil muayene ücreti 372,88 TL’den 507,40 TL’ye yükseltildi.

Diğer Araçların Muayene Fiyatları Açıklandı!

Yeni günün ilk zam fiyatlarından biri olan araç muayene fiyatları, araç sahibi vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Buna göre Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Trafik Kanunu kapsamında 2022 yılı içerisinde araçların çeşidine göre ödenecek araç muayene ücretleri şu şekilde değişiklik gösterdi:

  • Minibüs, özel amaçlı taşıt, kamyonet, arazi taşıtı, römork ve yarı römork araçları muayene ücreti: 372,88 TL’den 507,40 TL’ye yükseltildi.
  • Kamyon, çekici, tanker ve otobüs araçlarının muayene ücreti: 503,86 TL’den 685, 58 TL’ye yükseltildi.
  • Motorlu bisiklet, motosiklet ve traktörler araçlarının muayene ücreti: 189,98 TL’den 258,42 TL’ye yükseltildi.