Gündem

2022’de Katliam! Rusya Ele Geçirdiği Her Yerde Katliam Mı Yapacak?

Dünya gündemin de konuşulan ve halen aktif olarak devam eden Rusya-Ukrayna savaşında her geçen gün Rusya’nın orantısız güç gösterisi ile karşı karşıya kalıyoruz. 24 Şubattan beri yaşanılan savaşta her gün Rusya’nın acımasız yüzüne şahit oluyoruz. Ukraynalı yetkililerin yayınladığı son görüntülerde buna kanıt niteliğin de.

Katliam Görüntüleri!

Başlayan savaşla Bucha şehrini ele geçiren Rusya Kiev yakınlarında ve stratejik önem arz eden bu kent Ukrayna yetkilileri tarafından geri alınmıştır. Ancak mutluluk vermesi gereken bu haber Ukraynalı yetkililerin gördükleri karşısında üzücü bir duruma dönüştü. Şehir geri alındıktan sonra belli bölgelerde ve yol kenarlarında elleri ayakları bağlı şekilde infaz edilmiş insanların cansız bedenleri ile karşılaşan yetkililer yaşadıkları felaketin tüm kamuoyuna ve uluslararası basına yansıması adına fotoğrafları belge niteliğinde yayınladılar. Yetkililer, ölen kişilerin yakın mesafeden ateş edilerek öldürüldüğünü bunun adının infaz olduğunu dile getirdiler.

Rusya’nın İsteği Katliam Mı?

Türkiye’nin desteği ile düzenlene barış görüşmelerinden sonra Kiev yakınlarından çekileceğini açıklayan Rusya bunu gerçekleştirdiğinde geri alınan Bucha şehrinde yaşanılan bu infazların ortaya çıkması ile herkesin aklına “ Rusya’nın amacı katliam yapmak mı?” “ Rusya savaş yasalarını ihlal mi ediyor?” sorularını getiriyor.  İnsan hakları izleme örgütünün verisine göre Rusya birçok kez savaş kurallarını ihlal ederek birçok sivile zarar vermiştir.

Rusya’nın Savunması!

Çıkan haberlere ve görüntülere karşılık Rus Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada iddia edilen suçları kabul etmediklerine ve alınan hiçbir şehirde sivillere yönelik bir şiddet uygulanmadığını ifade edildi. Yayınlanan görüntülerin gerçek olmadığına ve kışkırtma amaçlı yayınlandığını dile getiren bakanlık suçlamaları kabul etmediklerini Rusya olarak savaş kuralları ihlalinde bulunmadıklarını dile getirdiler.