Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

2023 asgari ücret için olay açıklama yapıldı! Vatandaş enflasyona ezilmeyecek: Asgari ücret 10 bin TL’yi bulacak

Ekonomist Dünya yazarı Dr. Şeref Oğuz, Habertürk TV’de Ebru Baki’nin sunumuyla ekrana gelen Para Gündem programında asgari ücret zammı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu ve asgari ücrete gelecek zam hakkında bazı tahminlerde bulundu. Oğuaz açıklamalarının devamında seçim süreci olduğuna ve vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceği yönünde açıklamalar olduğunu da hatırlattı.

ARALIK AYINDAKİ ZAMMI HATIRLATTI

Açıklamalarında “Önümüzde bir seçim var. Enflasyona ezdirmeyeceğiz, üstüne zam yapacağız beyanı da var. Enflasyonda şuanda rekor düzeyde olduğundan dolayı büyük bir artış bekleniyor.” ifadelerini kullanan Oğuz Aralık ayında bunları tartışırken işveren ile işçi arasındaki ücret pazarlığında yüzde 30 mu olsun, 35 mi olsun diye tartışırken Cumhurbaşkanı çıkmıştı, 50.5’lik bir zam yaptığını hatırlattı.

SEÇİM BELİRLEYECEK BU ZAMMI

Konu ile ilgili olarak Şeref Oğuz açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Hepimiz inanılmaz bir zam, satın alma gücüyle beraber bu yılı kapatırız dedik. Fakat enflasyon arkadan geldi, onu yedi, bitirdi. Asgari ücrete zam yaptığımız zaman tıpkı, sahilde balık bekleyen martılar gibi bütün endüstri ona göre kendini artırdı. Yılda bir kez yapılan asgari ücrete bir kez daha zam yapıldı. 30.5 civarında ikinci bir zam geldi, o gelenekte bozuldu 25 yıl sonra, yılda iki kez zamma geldik. Benim gördüğüm şu tamamen seçim belirleyecek bu zammı.

ASGARİ ÜCRET 10 BİN LİRA OLABİLİR

Asgari ücrete Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen Aralık ayında yaptığı gibi sürprizden daha fazla sürpriz yaparak yüzde 82 oranında zam yapacağını şahsen bekliyorum. Enflasyonun da yıl sonunda açıkçası 65 ise, yüzde 82 zam farkı olarak da gelebilir. Bu da aşağı yukarı 5 bin 500 TL olan asgari ücreti 10 bin liraya taşıyor.”