Ekonomi

2023 yılı yıllık gelir vergisi beyanname dönemi : Elektronik olarak beyanname verme çağrısı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2023 yılı yıllık gelir vergisi beyanname döneminin başlayacağı açıklandı. Fiili vergilendirmeye tabi ticari, zirai ve mesleki faaliyetlerde bulunan mükelleflerin beyanlarını 1 Nisan'a kadar elektronik ortamda vermeleri hatırlatıldı.

Kolay ve güvenli elektronik gönderim mevcuttur

Geliri yalnızca ücret, kira, sermaye kazancı veya diğer kaynaklardan elde edilen mükellefler, yıllık gelir vergisi beyannamelerini Dijital Vergi Dairesi üzerinden rahat ve güvenli bir şekilde verebiliyorlar. Geçen yılın kazançları üzerinden tahakkuk eden gelir vergisinin sırasıyla Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenmesi gerekmektedir.

Vergi mükellefleri için erişilebilir kaynaklar

Cumhurbaşkanlığı, mükelleflerin yıllık gelir vergisi beyannamelerini tamamlamalarına yardımcı olmak amacıyla çeşitli gelir kaynaklarını gösteren rehber, broşür ve infografikler hazırlayarak kullanıma sundu.

Mükelleflerin yıllık gelir vergisi beyannamelerinin doğru ve zamanında verilmesini sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından sağlanan kaynaklardan yararlanmaları teşvik edilmektedir. Son tarih yaklaşırken vergi mükelleflerine, cezalardan kaçınmak ve sorunsuz bir vergi beyanı süreci sağlamak için yıllık gelir vergisi beyanı gerekliliklerine ilişkin bilgi sahibi olmaları ve bunlara uymaları hatırlatılmaktadır.

Son tarih hatırlatması: 1 Nisan

Unutmayın, yıllık gelir vergisi beyannamelerinin son teslim tarihi 1 Nisan’dır. Son başvuru tarihinden önce elektronik ortamda başvuruda bulunarak uygunluğunuzu sağlayın. Vergi beyanı sürecinizi basitleştirmek ve 2023 yılı gelirinizin doğru şekilde raporlanmasını sağlamak için elektronik beyan seçeneklerinden ve erişilebilir kaynaklardan yararlanın.