2023’ün en çok dinlenenleri açıklandı! İşte listenin zirvesindeki sanatçı

Popüler müzik dinleme uygulamalarından biri olan Spotify, geleneksel olarak her yıl kullanıcıların o yıl içinde en çok dinledikleri müzikleri ve istatistikleri paylaşıyor. Kullanıcılar bu yılın özetlerini merakla bekliyordu.

İşte bu yılın en çok dinlenen şarkıları, albümleri, podcast’leri ve en çok dinlenen sanatçı!

En çok dinlenen sanatçı

Türkiye’de 2023’ün en çok dinlenen sanatçısı, pop türünde tanınan Semicenk oldu. 2018’den beri rap müziğiyle zirvede olan sanatçı, bu yıl 4 şarkısıyla en çok dinlenen şarkılar listesine girdi. Geçen yılın zirvesinde yer alan UZI, ikinci sıraya gerilerken, üçüncü sırayı Sezen Aksu aldı. Listede Motive ve Lvbel C5 sırasıyla dördüncü ve beşinci sıralarda yer aldı.

En çok dinlenen şarkı

Bu yılın en çok dinlenen şarkısı, Simge imzalı “Aşkın Olayım” oldu. Galatasaraylı futbolcu Icardi ile ilişkilendirilen şarkı, futbol sahalarından tüm Türkiye’ye yayıldı. Semicenk ve Reymen’in “Yana Yana” ikinci sıradayken, Lvbel C5 ve Güneş’ten gelen “NKBİ X YAPAMAM – Remix” üçüncü sırayı aldı. AFFETMEM ile BLOK3 dördüncü, Pişman Değilim ile Semicenk ve Doğu Swag beşinci sıradan takip etti.

En çok dinlenen kadın sanatçı

Kadın sanatçılarda bu yılın zirvesi yine değişmedi. Sezen Aksu, 2023’ün en çok dinlenen kadın sanatçısı oldu. Güneş ikinci sırada yer alırken, Melike Şahin üçüncü sırayı aldı. Simge ve Hande Yener ise dördüncü ve beşinci sıralarda yer buldu.

En çok dinlenen albüm

2023’ün en çok dinlenen albümü, Motive’nin “Romantik” albümü oldu. İkinci sırayı UZI’nin “EL CHAVO” albümü alırken, Heijan ve Muti’nin “Hermano” albümü üçüncü sıradaydı. Mabel Matiz’in “Fatih” albümü dördüncü, Simge’nin “Ben Bazen” albümü ise beşinci sıradaydı.

En çok dinlenen podcast

2023’ün en çok dinlenen podcast’i, geçen yıl olduğu gibi “Ortamlarda Satılacak Bilgi” oldu. İkinci ve üçüncü sıraları “Kendine İyi Davran” ve “Merdiven Altı Terapi” podcast’leri aldı. “Meksika Açmazı” dördüncü sırada yer alırken, “Hayalhanem” beşinci sıradaydı.

2023 Türkiye’de en çok dinlenen sanatçılar

2023 Türkiye’de en çok dinlenen şarkılar

2023 Türkiye’de en çok dinlenen albümler

2023 Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçılar

2023 Türkiye’de en çok dinlenen podcastler

2023 Dünya genelinde en çok dinlenen sanatçılar

SPOTIFY özetine nasıl bakılır?

Spotify özetinde en çok dinlenen şarkıcı, sanatçılar ve podcast’ler olmak üzere ayrıntılar yer alıyor. Spotify özeti açıklandığı zaman Spotify’ın ana sayfasında Wrapped’a erişim sağlanabiliyor.

 

Exit mobile version