GündemKamu

2+1 evler aylık 858 TL taksitle satılacak: TOKİ evleri için başvurular 18 Kasım’da başlıyor!

Bu sene ev sahibi olmak isteyenler için TOKİ’den haber geldi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 2+1 konut 87 adet ,3+1 konut 52 adet olmak üzere 139 adet konutun satışa sunulacağı açıklandı. 2 + 1 evlerin aylık 858 TL taksitle satılacağı bildirildi. Ev satın almak isteyenler 18 Kasım tarihinde başvurularını yapabilirler.

TOKİ uygun fiyatlı ev satışlarına devam ediyor. Bu kapsamda, Bitlis Merkez Beşminare Mah. 2. Etap 190 adet konut kapsamında üretilecek 139 adet konut satışa sunulacağı bildirildi.
Söz konusu konutlar için: TC. Ziraat Bankası AŞ. Projenin İlindeki Şubeler ve e-Devlet üzerinden (e-Devlet başvuruları 29 Kasım 2021 tarihinde sona erecektir.) başvurular kabul edilecek. Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacak.

Kura ne zaman çekilecek?

Proje kapsamında satışa sunulan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, 07 Aralık 2021 tarihinde başvuruda bulunanlar ve noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” çekim işlemleri kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyerek, İdarenin belirleyeceği bloklar/konutlar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacaktır.

Kuranın çekileceği yer ve saati İdarenin web sayfasında (www.toki.gov.tr) duyurulacak.