EğitimGündem

21 Kasım’da burs başvuruları başlıyor: Üniversite öğrencileri 9 gün boyunca başvuru yapabilecek!

2022 – 2023 eğitim yılı burs/eğitim yardımı başvuru takvimi duyurusu yapıldı. Yapılan duyuruya göre, yükseköğrenim bursu için başvurular 21 Kasım tarihinde başlıyor. Öğrenciler 9 gün boyunca başvurularını gerçekleştirebilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs duyurusunda bulundu. İnternet sayfası üzerinden yapılan duyuruda, yükseköğrenim bursu için başvuruların 21 Kasım tarihide başlayacağı bildirildi.

Başvuru ile ilgili bilinmesi gerekenler

Burstan faydalanmak isteyen öğrenciler her eğitim yılının başında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler arasında Ek-1’de yer alan başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunurlar. Başvuru şekli ve zamanı Genel Müdürlüğün internet sitesi üzerinden başvuru başlama tarihinden en az onbeş gün önce duyurulur.

Genel Müdürlük tarafından belirlenen başvuru tarihleri arasında başvuru beyanı değiştirilebilir. Başvuru süresi sonunda başvuru beyanında değişiklik yapılamaz.

Başvuru yapan öğrencilerin, burs başvurularının iptal taleplerini nüfus cüzdanı ya da kimlik kartlarının bir nüshası ile birlikte yazılı olarak Genel Müdürlüğe bildirmeleri halinde başvuruları iptal edilir.

Öğrencilerden başvuru sırasında herhangi bir belge istenmez; ancak gerekmesi halinde başvuru değerlendirme işlemleri sırasında başvuru beyanını kanıtlayıcı belge talebinde bulunulabilir. Talep edilen belgeyi zamanında göndermeyen öğrencinin başvurusu iptal edilir.