23 Haziran’a kadar başvurular e-Devlet üzerinden kabul edilecek: Destek ödemeleri başlıyor!

23 Haziran’a kadar e-Devlet üzerinden başvurular kabul edilecek. Corona virüsü salgınından etkilenen esnaflar ödemelerden faydalanabilecek. Konu hakkında açıklamada bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ödemelerin bugünden itibaren yapılacağını duyurmuştu.

Pandemiden en çok etkilenen meslek grupları arasında esnaflar bulunuyor. Bu kapsamda esnaflar için 3 bin TL ve 5 bin TL hibe desteği ödemesi duyuruldu. 25 Mayıs tarihinde destek başvuruları e- Devlet üzerinden başladı. Desteğe başvurular 23 Haziran’a kadar devam edecek.

Kimler başvurabilir?

3 bin TL hibe desteğine oyuncu seçme ajansları, havacılık, yelkencilik, gemicilik kursları, kurs ve etüt merkezleri, Yazar, bestekar, heykeltıraş, ressam, karikatürcü, gravürcü, ebru sanatçısı, vb yerler başvurabilir.
5 bin lira desteğe ise kayak pistlerinin işletilmesi, kaplıca, ılıca, içmeler, spa merkezleri, gazino, gece kulübü, taverna, diskotek, kokteyl salonları, düğün, balo ve kokteyl salonları, çay ocakları, kıraathaneler, kahvehaneler, kafeler vb. yerler başvuruda bulunabilir.

Exit mobile version