23. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali başladı

23.Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, 18-22 Ekim 2023 tarihleri arasında Fethiye’de başladı. Festival, Fethiye Belediyesi’nin öncülüğünde ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle düzenleniyor.

Festivalin açılışı, 18 Ekim Çarşamba günü Belcekız Plajı’nda gerçekleşti. Açılışa Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Ticaret Odası Başkanı Osman Çıralı, Türk Hava Kurumu Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, ilçe protokolü, sporcu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çıralı: “Festival uluslararası camiada tanınmamızı sağlıyor”

Açılış töreninde konuşan Fethiye Ticaret Odası Başkanı Osman Çıralı, festivalin Babadağ yamaç paraşütünün dünyada tanınmasında önemli rol oynadığını belirterek, “Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kapsamında yapılan etkinlikler, bölgemizin alternatif turizmdeki potansiyelinin uluslararası camiada tanıtılmasını sağlıyor” dedi.

Başkan karaca: “Müzikli etkinliklerimiz iptal”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise festivalin Fethiye’nin tanıtımı ve geleceği için önemli olduğunu belirterek, “Fethiye’yi hak ettiği yere getirebilmek için olağanüstü bir gayret içindeyiz” diye konuştu.

Filistin’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çeken Başkan Karaca, “Filistin’de yaşanmakta olan katliam var. Bu katliamda suçsuz günahsız insanlar öldürülüyor. İnsanlığınız batsın! Bu akşamki bütün müzikli etkinliklerimizi iptal ediyoruz” dedi.

Osman Gürün: “Sezon 12 ay olmalı”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise turizmin gelişmesi ve 12 aya yayılması gerektiğini belirterek, “Sezonu uzatmak sadece deniz, kum, güneşle olmuyor. Alternatif turizm alanlarını yaratıp, onları geliştirmek ve o alanlarda yeni ziyaretçiler çekmek gerekiyor” dedi.

Festival 5 gün sürecek

Festival, 5 gün boyunca çeşitli hava sporları gösterileri, konserler ve diğer etkinliklerle devam edecek.

Festival, Fethiye’nin doğal güzellikleri ve hava sporları ile tanınırlığını artırmayı hedefliyor.

 

Exit mobile version