Genel

24 Yaş altındakiler için açıklandı: Bu şekilde ölümden en çok bu grup etkileniyor!

Ölümler ile çeşitli istatistikler şaşırtmaya devam ediyor. Her sene yüz binlerce kişi bu şekilde can veriyor. Son olarak yapılan bir açıklama ile 1 – 24 yaş arası kişilerin suda boğulma kazalarından en çok etkilenen kişiler olduğu ortaya çıktı.

Hem Türkiye’de hem de dünyada bir çok kişi suda boğularak can veriyor. Dünya Suda Boğulmayı Önleme Günü nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) açıklamada bulundu.
DSÖ tarafından yapılan yazılı açıklamada, suda boğulma kazalarından en çok 1 – 24 yaş arası kişilerin etkilendiği ifade edildi. Öte yandan suda boğulma kazaları genellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde görülüyor.

İhtiyaçlarını karşılarken ölüyorlar

Düşük ve orta gelirli ülkelerde yaşanan suda boğulma ölümlerinin çoğunlukla yıkanma, ev ihtiyaçları için su doldurma, deniz taşımacılığı ve balıkçılık gibi günlük faaliyetler sırasında gerçekleştiği ifade edildi.

Önlemek için bunlar yapılabilir

Suda boğulmaları önlemek için çocuklara ilkokuldan itibaren basit yüzme dersleri verilmesi ve deniz taşımacılığında can yeleği ile kurtarma botu kullanımı tatbikatı yapılmasının faydalı olabileceği belirtildi.

Diğer yandan bazı bölgelerde olağanüstü hava olayları ve Asya bölgesindeki Muson yağmurlarının da boğularak ölme sebeplerinden olduğu belirtildi.