240 bin TL’nin üzerinde verilecek, sadece belirli kapsamdaki kişiler yararlanabilecek: SGK’nın sıfır faizli konut kredisinden yararlanmak için acele edin!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında geçtiğimiz yıllarda uygulamaya sokulan 240 bin TL’den başlayan kredi protokolü bu sene de sürüyor. Sıfır faizli olarak konut kredisi veren SGK, başvuru halinde minimum 240 bin TL olacak şekilde uygun taksitler ile kredi kullanımı sağlıyor.

SGK, SIFIR FAİZLİ KONUT KREDİSİ KAPSAMINI BELİRLEDİ

Faizsiz krediden yararlanabilmek için belirli bir kapsam belirlemiş olan SGK, bu krediden, harp ya da vazife malullüğü aylığı alanlar ile bu aylığı alırken hayatını kaybeden kişilerin dul veya yetimlerini; harp ya da vazife malulü sayılanlardan sınıf ya da görev değiştirerek çalışmaya devam eden kamu görevlileri; 684 sayılı KHK kapsamında olan 15 Temmuz gazilerini yararlandırıyor. Bu kapsamda yer alan kişiler faizsiz konut kredisinden kendileri yararlanabileceği gibi eş ya da çocukları da yararlandırabiliyor. Ancak, bu kredi hakkından yalnızca bir kez yararlanılabiliyor.

SGK’DAN BAŞVURULAR İÇİN DE AÇIKLAMA GELDİ

Geçtiğimiz günlerde yeni bir açıklama yapan SGK, yaptığı açıklamada; “Kurumumuz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan ‘Veri Paylaşımına İlişkin Protokol’ gereğince, Kurumumuzdan 5510 sayılı Kanunun 4/1-(a), 4/1-(b) ve 4/1-(c) kapsamında aylık almakta olanların ‘Faizsiz Konut Kredisi Hak Sahipliği Müstahaklık Bilgisi Sorgulaması’ Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından doğrudan yapılmaktadır. Bu nedenle, krediden faydalanmak isteyen hak sahiplerinin 3/5/2021 tarihinden itibaren Kurumumuz tarafından düzenlenen hak sahipliği belgesine gerek olmaksızın; doğrudan T.C. Ziraat Bankası şubelerine, TOKİ kampanyalı konut satışından faydalanmak için doğrudan T.C. Ziraat Bankası veya T. Halk Bankası şubelerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir” ifadelerini kullanarak, faizsiz konut kredisinden nasıl yararlanabileceğini gözler önüne serdi.

SGK ARACILIĞIYLA ALINAN SIFIR FAİZLİ KONUT KREDİLERİNDE ÖDEMELER MAAŞIN DÖRTTE BİRİ KADAR

Sıfır faizli kredilerden hakkı kapsamında yararlanacak olan vatandaşlar, bu kredilerin geri ödemesinde oldukça uygun bir planla karşılaşıyor. En az 240 bin TL olacak şekilde verilen bu kredilerin geri ödemeleri, vatandaşların maaşlarından maaşın tamamının dörtte birini geçmemesi kaydıyla otomatik olarak kesiliyor.

Exit mobile version