24:00’a kadar açıklandı: İzmir, Denizli, Kütahya, Muğla!

Binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Ege Bölgesi için yeni açıklamalar yapıldı. İzmir, Denizli, Kütahya, Muğla’da bugün için duyuruldu. Yapılan değerlendirmelerde, bugün saat 00:00’a kadar havanın nasıl olacağı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 3 hava durumu ile ilgili son verileri yayınladı. MGM tarafından yapılan açıklamalarda Ege Bölgesi’nde hava ile ilgili olarak, “Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.” İfadeleri kullanıldı. Ayrıca yayınlanan hava durumu haritalarında 3 Ağustos 24:00’a kadar havanın nasıl olacağı verildi.

Ege’de hava durumu

DENİZLİ °C, 39°C
Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu
İZMİR °C, 37°C
Az bulutlu ve açık
KÜTAHYA °C, 30°C
Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu
MUĞLA °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

Türkiye’de hava durumu

Bugün Türkiye’nin kuzey kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri, Kastamonu kıyıları, Sinop, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Ayrıca bazı bölgelere kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamalarda, rüzgarın; Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi beklendiği ifade edildi. Bu nedenle vatandaşların olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerekiyor.

Exit mobile version