İzmir Haberleri

26 Temmuz 2022 İzmir Su Kesintisi Mahalle Liste! İzmir Su Kesintileri Listesi

Türkiye’de su sağlayıcılığı hala kamu kurumları tarafından gerçekleştiriliyor. Su sağlamak ile yükümlü tutulan kamu kurumları ise, büyükşehir ya da il belediyelere bağlı olarak vatandaşlara hizmet veriyor. Bu bağlamda İzmir’in su sağlayıcılığını İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sağlıyor. Gerek arıza gerek bakım kaynaklı çalışmalar yürüten İZSU, bu çalışmalarda ortaya çıkan su kesintilerini de muhakkak İzmirlilere bildiriyor.

İZMİR’DE YAŞANACAK SU KESİNTİLERİ İZSU’NUN RESMİ WEB SİTESİNDEN YAYINLANIYOR 

İzmirlilere 5 Haziran 1944 tarihinde kabul edilen ve 14 Haziran 1944 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yasa gereğince İzmir Suları Türk Anonim Şirketi, olarak hizmet vermeye başlamış olan İZSU, bugün ise, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü olarak hizmet vermeye devam ediyor. İzmir’de yaşayan vatandaşların kesintisiz bir şekilde su ile buluşmasını amaçlayan İZSU, bu nedenle sık sık su altyapısında planlı olarak bakım çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu çalışmaların yanı sıra ortaya çıkan ani arızalara müdahale eden onarım çalışmaları da gerçekleştiren İZSU, bu çalışmaları da arıza ihbarını aldıktan sonra planlayıp, İzmirliler ile paylaşıyor. Öte yandan İZSU, her iki tip çalışmasında da iş ve işçi sağlığı nedeniyle su kesintilerine gidiyor. İZSU, bu kesintileri ise, resmi web sitesi aracılığıyla İzmirlilere duyuruyor.

BUGÜN PLANLANMIŞ BİR SU KESİNTİSİ BULUNMUYOR

İzmir ilinin hangi ilçesinde yaşanırsa yaşansın su kesintilerine ilişkin bilgilendirmeyi gerçekleştiren İZSU, bugün için ise, herhangi bir su kesintisi yaşanacağı henüz bildirmemiş bulunuyor. Bu da İZSU’nun bugün planladığı bir su kesintisinin olmadığı anlamına geliyor. Ancak, İZSU gün içerisinde ortaya çıkan su arızalarına müdahale etmesi halinde de ortaya su kesintileri çıkarabiliyor. Bu kesintileri gün içerisinde İzmirlilere bildiren İZSU, sık sık resmi web sitesini güncelliyor.