Gündem

25 Temmuz’a kadar sürecek: Yaşlılar, çocuk ve kronik rahatsızlığı olanlar için duyuru yapıldı!

Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için önemli bir duyuru yapıldı. Valilik resmi internet sayfası üzerinden yayınlanan duyuruya göre, 25 Temmuz tarihine kadar sürecek yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

Antalya Valiliği internet sayfası üzerinden yayınladığı duyuru ile vatandaşlara uyarıda bulundu.

Söz konusu uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Hava sıcaklıklarının bugünden (19.07.2022 Salı) itibaren hafta boyunca bölgemizde sahil kesiminde mevsim normallerinin 4 ila 6 iç kesimlerde ise 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir.

Hafta boyunca özellikle sahil kesiminde etkili olması beklenen sıcak hava nedeniyle, öğle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Başlama Zamanı: 19.07.2022 12:00 TSİ
Bitiş Zamanı: 25.07.2022 12:00 TSİ

Tüm Türkiye’de hava durumu


Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Türkiye için yaptığı son değerlendirmelerde şu ifadeleri kullandı:
Haftalık Hava Tahmini (21 – 27 Temmuz 2022) Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri altında, Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.