27 yaşından önce evlenecek çiftlere müjde! Düğmeye basıldı: Kamu bankalarından alacaksınız

Devlet bankaları, evlilik hazırlığında olan genç çiftlere çeyiz desteği sağlamak amacıyla önemli bir adım atarken genç çiftler, devlet bankalarında çeyiz hesabı açarak bu destekten faydalanabilecekleri bildirildi. Ayrıca evlilik yolunda ilk adımlarını atan 27 yaş altındaki gençler, bu destek sayesinde hayallerindeki evi kurma sürecinde rahat bir nefes alabilecekleri paylaşıldı.

DEVLET KATKISI OLACAK

Konu ile ilgili olarak devlet bankalarında açılacak özel çeyiz hesapları ile genç çiftler, evlilik hazırlıklarını daha kolay yapabilecekleri ifade edilerek bu hesaplara düzenli yatırımlar yapıldığında, devlet çiftlere önemli bir finansal destek sunacağı ve devlet katkısının en az 75 bin TL olarak belirlendiği bu destek, özellikle ölüm aylığı alan SSK’lı ve Bağ-Kur’lu kız çocuklarına yönelik olacağı bildirildi. Ayrıca evlendiklerinde bu yardımdan faydalanabilecek kız çocuklarına verilecek çeyiz yardımı, aldıkları yetim maaşının 24 katı kadar olacak ve böylece iki yıllık maaşlarını peşin olarak alabilecekleri duyuruldu.

ÜST SINIR BELLİ OLDU

Devlet katkısının üst sınırı 57 bin 915 TL olarak belirlendiği ifade edilerek  5 yıl boyunca 231 bin 660 TL ve üzerinde birikim yapan çiftler, bu devlet katkısından yararlanabilecekleri ve çiftler, bu destekten ayrı ayrı faydalanarak toplam tutarı iki katına çıkarabilecekleri aktarıldı. Düzenli birikim yapan çiftler, belirli bir süre sonunda devlet tarafından belirlenen üst limitte ek bir destek alabilecekler.

EVLLİK KREDİSİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında genç çiftlere 150 bin TL’ye kadar faizsiz evlilik kredisi imkanı sunmaya devam ediyor. Bu kredi, özellikle deprem bölgesi ve bazı illerde yaşayan genç çiftler için önemli bir destek sunacak. 2 yıl geri ödemesiz ve toplamda 48 ay vadeli olan bu kredi, genç çiftlerin evlilik masraflarını daha kolay karşılamalarına olanak tanıyacak.

Exit mobile version