GündemManşet

28 Ağustos vaka tablosu açıklandı: Hasta sayısı artıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Ağustos 2020 corona virüsü tablosunu resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Bakan Koca tarafından paylaşılan tabloda bin 517 kişinin daha testinin pozitif çıktığı görüldü. Tablo değerlendirmesi yapan Bakan Koca, “Aktif hasta sayımız da ağır hasta sayımız da artmaya devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de corona virüsü endişesi artıyor. Vaka sayılarında gün geçtikçe artışlar görülüyor. Bugün açıklanan tabloda bin 517 kişide daha virüs tespit edildiği bildirildi. Bakan Koca tabloya ilişkin olarak, aktif hasta ve ağır hasta sayılarının arttığını söyledi.

28 Ağustos corona virüsü tablosu

28 Ağustos corona virüsü tablosuna göre bugün yapılan 107 bin 814 test sonucunda bin 517 kişide daha virüs tespit edildi. Bugün virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 36 olarak kaydedildi. Virüsten kurtularak sağlığına kavuşanlar ise bin 17 olarak verildi.

Bakan Koca tarafından yapılan tablo değerlendirmesinde, “Bugün 1.517 hastamız daha var. İyileşenlerin sayısı 1.000’den fazla. Aktif hasta sayımız da ağır hasta sayımız da artmaya devam ediyor. Bugün 36 CAN daha kaybettik. Hasta sayısını da can kayıplarını da azaltacak olan tedbirlere uyumdur.” İfadeleri kullanıldı.