29 Binden Fazla Kaçak Göçmen Avrupa’ya Geçmeye Çalışırken Hayatı Kaybetti!

Uluslararası Göç Örgütü, 2014’ten bu yana 29 binden fazla yasadışı göçmenin Avrupa’ya geçmeye çalışırken hayatını kaybettiğini açıkladı.

Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) yayınladığı raporun, son yıllarda giderek artan yasa dışı göç sorununun insanlık dramını bir kez daha gözler önüne serdiğini bildirdi. Raporda, son iki yılda yasadışı göçün en çok kullanılan yolu olan Akdeniz’in adeta bir mezarlığa dönüştüğü belirtilirken, 2014’ten bu yana 5.000’i Avrupa’da olmak üzere 29.000’den fazla yasadışı göçmenin Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken hayatını kaybettiği vurgulanıyor.

Raporda, çoğu Libya ve Tunus kıyılarından İtalya veya Malta’ya ulaşmaya çalışan 2.836 göçmenin teknelerinin batması veya açlık ve susuzluk gibi nedenlerle hayatını kaybettiği belirtildi. Düzensiz göçün bir diğer öne çıkan rotası olan Kuzey Afrika-Kanarya Adaları hattında 2021 yılından bu yana 1.500 kişi hayatını kaybetti. Yunanistan, Batı Balkanlar ve Manş Denizi’nde de yasadışı göçmen ölümlerinin arttığı bildirildi.

Araştırmacıların birçok batık teknenin akıbetinin bilinmediğini ve kayıt dışı ölümlerin olduğunu vurguladığını belirtmek gerekir.

Exit mobile version