EkonomiKamu

2’den fazla çocuğu olanlar dikkat: Her ay 350 ve 450 TL para verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu olan dar gelirli ailelere açıklamada bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre çocuğu olan ailelere yapılacak olan destek miktarının çocuk sayısına göre değiştiği öğrenildi. 1 ve 2 çocuğu olanlara 350 TL, 3 çocuğu olanlara 450 TL, 4 çocuğu olanlara 550 TL verilirken 5 ve üzeri çocuğu olanlara ise 650 TL ödeme yapıldığı öğrenildi.

ÇOCUĞU OLANLAR DİKKAT

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çocuk Bileşeni Desteği’nin geçtiğimiz haftalarda hesaplara aktarıldığını duyurdu. Söz konusu desteğe dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulunana Bakan Derya Yanık ”Sosyal hizmet ve sosyal yardım politikalarımızı aile odaklı bir anlayışla geliştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Türkiye Aile Destek Programı’nın Mart ayı ödemelerini bugün hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Çocuk desteği çerçevesinde, hane içindeki çocuk sayısına göre dar gelirlilere ödeme yapılıyor. Çocuk sayısına göre destek tutarları şu şekilde:

1-2 çocuklu hanelere: 350 TL
3 çocuklu hanelere: 450 TL
4 çocuklu hanelere: 550 TL
5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere: 650 TL