3 Bin 546 personel alınacak: Devlette çalışmak isteyenler dikkat!

İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı emrinde çalıştırılmak üzere personel alımı yapacak. Bu kapsamda verilen ilanda toplam 3 Bin 546 personelin istihdam edileceği bildirildi. Alımlar için adayların başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak.

2022 Yılı Merkez Ve Taşra Teşkilatında Çalıştırılmak Üzere 4/B Sözleşmeli Personel Alımına İlişkin Sözlü Sınav Duyurusu yapıldı. Yapılan duyuruya göre, kâğıt restoratörü, arşiv uzmanı, avukat, psikolog, sosyal çalışmacı, programcı, tekniker (harita, elektrik-elektronik), diğer teknik hizmet personeli (grafiker), elektrik- elektronik mühendisi, makine mühendisi, bilgisayar mühendisi, harita mühendisi, yazılım mühendisi, endüstri mühendisi, inşaat mühendisi, şehir plancısı, mütercim- tercüman(ingilizce), büro personeli , destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi (silahlı) kadrolarında alımlar yapılacak.

Yapılacak alımlarla ilgili olarak yapılan son açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde; Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı emrinde istihdam edilmek üzere toplam 3.546 adet personel alımı yapılacağı ilan edilmiştir.

Bu kapsamda;

1) Başvuruda bulunacak adaylar; 14-16 Haziran 2022 tarihleri arasında E-devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı/e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler” başlığı altında yer alan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla erişim sağlayarak profil bilgilerinin güncel/son halini düzenleyebilecekler ve bu bilgilerini sınav başvuru esnasında kullanabileceklerdir.

2) Başvurular ise;17-21 Haziran 2022 tarihleri arasında E-devlet üzerinde “İçişleri Bakanlığı/e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler” başlığı altında yer alan“İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla elektronik ortamda alınacaktır. Adaylar, başvuru tarihleri olan17-21 Haziran 2022 tarihleri arasında da profil bilgilerinin güncel/son halini düzenleyebilecek ve aynı anda sınav başvurusunu yapabileceklerdir.

3) Adaylar sınav başvurusunu tamamlamak için öncelikle profil bilgilerini düzenlemek ve 17-21 Haziran 2022 tarihleri arasında da başvuru yaparak modüle kaydetmek zorundadır. Adayın profil bilgilerini düzenlemesi, başvuru yaptığı anlamına gelmez. Sadece profil bilgilerinin düzenlenmesi sınav başvurusu için hak teşkil etmez.

Exit mobile version