3. Doz Aşılar Daha Fazla Mı Antikor Üretiyor?

3. doz koronavirüs aşıları ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İsrail’de yapılan bir araştırmada 3. doz koronavirüs aşılarının 2. doz aşılara kıyasla 10 kat daha fazla antikor ürettiği iddia edildi. Uzmanlar araştırıyor, vatandaşlar merakta 3. doz aşı olunmalı mı? İsrail’de yapılan araştırma 3. doz aşının antikor oranının 2. doz koronavirüs aşılarına kıyasla 10 kat daha fazla olduğunu açıkladı.

3. Doz Koronavirüs Aşısının Antikor Oranı 10 Kat Fazla

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), Sheba Hastanesinin ikinci ve üçüncü doz aşı sonrası vücuttaki antikor seviyesine ilişkin araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Yayımlanan araştırmanın sonuçları bir hayli şok etti. Yapılan araştırmada İsrail’de bulunan bir hastanenin sağlık çalışanlarının ikinci ve üçüncü dozu olduktan bir hafta sonraki antikor seviyeleri karşılaştırıldı. Karşılaştırma sonucu üçüncü dozun antikor seviyesinin ikincisine oranla 10 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. Hastane tarafından yapılan açıklamada araştırma sonuçlarını gözlemlemeye devam ettiklerini, önümüzdeki aylarda antikor seviyelerini kontrol edeceklerini açıkladı.

Tüm dünyada 3. doz çalışmaları son hızla ilerlerken, Türkiye’de de 3. doz ile ilgili hatırlatma dozları başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hatırlatma dozlarının önemini belirtirken, Uzmanlar koronavirüs aşılama çalışmalarından 6 ay sonra hatırlatma dozunun çok önemli olduğunu vurguladı.

Exit mobile version