GündemManşet

3 Ekim corona virüsü vaka sayısı açıklandı!

Gelen son bilgilere göre 3 Ekim corona virüsü vaka sayısı açıklandı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 3 Ekim’de yapılan testler sonucu 27 bin 351 yeni vaka tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son vaka tablosuna ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye’de er gün binlerce kişi corona virüsüne yakalanıyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı son verileri yayınlayarak vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından paylaşılan son vaka tablosunda 27 bin 351 yeni vaka tespit edildiği bildirildi.

3 Ekim vaka tablosu

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan güncel vaka tablosuna göre bugün 27 bin 351 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise günler sonra 200’ün altına düşerek 194 olarak açıklandı. 22 bin 4 kişi sağlığına kavuşurken, bugün yapılan testlerin sayısı 348 bin 462 olarak kaydedildi.

Bakan Koca açıklama yaptı:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca corona virüsü tablosuna ilişkin açıklamada bulundu. Resmi twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Bakan Koca, “Aşı konusunda daha hızlı hareket etmeliyiz. Toplum bağışıklığı sağlanana kadar tedbirlere daha büyük bir ciddiyetle uymalıyız. İçinde bulunduğumuz dönemde hastalığın yayılması kolaylaştı. İyi haberler çift doz aşı oranının artmasına, maske ve mesafe kuralına uyulmasına bağlı.” İfadelerini kullandı.