Genel

3 Gün kala flaş açıklama! Bakanlık duyurdu, bunu yapana para cezası kesilecek!

Kurban Bayramı’na 3 gün kala flaş bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, bunu yapanlara para cezası kesilecek. Bakanlık konu ile ilgili olarak açıklamasında, “Karayolu Taşıma Kanunu’na aykırı olarak ücret tarifesine uymayanlara ise idari para cezası kesilecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de vatandaşlar bayram nedeniyle şehirler arası seyahat edecekler. Ancak bunu fırsat bilen bazı şirketler bilet fiyatlarına zam uygulayabiliyorlar. Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyuruda bulundu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, fahiş fiyattan bilet sattığı tespit edilen firmalara idari para cezası kesileceği bildirildi.

Söz konusu açıklamalarda şöyle denildi:

“Özellikle Kurban Bayramı tatili süresince ve sonrasında gerek Bakanlığımız gerekse kolluk kuvvetleri tarafından ücret tarifelerine ve fahiş fiyat uygulayanlara yönelik denetimler gerçekleştirilecek. Denetimlerde fahiş bilet fiyatının yanı sıra; otobüslerin korsan taşımacılık yapıp yapmadığı, yetki belgeleri, zaman ve ücret tarifesine uyum, sürücülerin uygun yeterlilik belgeleri ve bilet denetimi yapılacak. Karayolu Taşıma Kanunu’na aykırı olarak ücret tarifesine uymayanlara ise idari para cezası kesilecek”

Bayram dönemlerinde karayoluyla seyahat eden yolcu sayısında önemli bir artışın yaşandığı için ise ek seferler konularak talepler karşılanıyor.

İllere trafik genelgesi gönderildi

İçişleri Bakanlığı ise 81 ile bayramda alınacak tedbirler ile ilgili trafik tedbirleri genelgesi gönderdi.
Genelgede, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla karayollarında trafik denetimlerinin 07 Temmuz’da başlayacağı ve 18 Temmuz’a kadar devam edeceği bildirildi.
Yapılan açıklamalarda, 66 yaşından gün almış ve 26 yaşından küçük şoförlerin otobüs kullanmalarına izin verilmeyeceği bildirildi.