3 gün sonra başlıyor: Tüm vatandaşların kontrol etmesi gerekiyor!

Tüm hizmet sağlayıcıların güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemi olan İleti Yönetim Sistemi (İYS)’nde yeni dönem başlıyor. Sistem ile ilgili yapılan açıklamalara göre, 150.000 ve daha az sayıda onaylı iletişim adresine sahip olan işletmelerin 31 Mayıs tarihine kadar İYS’ye kaydetmesi gerekiyor. Bu kapsamda 1 Haziran tarihinde yani 3 gün sonra bu tanıma uyan işletmeler ekranda görülebilecek.

Vatandaşları istemedikleri ticari şirket mesajlarından kurtaran İYS sisteminde yeni gelişmeler bekleniyor. Yapılan açıklamalara göre, 1 Haziran tarihinde İletişim adresi sayısı 150.000 adedin altında olan hizmet sağlayıcılar için geçmiş tarihli izinlerin vatandaşlar tarafından kontrolü başlayacak. 15 Temmuz 2021 tarihine kadar bu izinleri reddetmeyen vatandaşlar ise onaylamış sayılacak.

Hizmet sağlayıcı sorgusu başlayacak

Öte yandan 16 Temmuz tarihinde iletişim adresi sayısı 150 bin adedin altında olan hizmet sağlayıcılar için ileti gönderiminde hizmet sağlayıcı sorgusunun başlaması bekleniyor.

Exit mobile version