3 yıldır ekmek 1 TL’ye satılıyor: Zam yapmamak için belediyenin bulduğu çözüme bakın!

Türkiye’de birçok il ekmek fiyatlarına zam kararını açıkladı. Ancak bir belediye 3 yıldır ekmeği 1 TL’ye satıyor. Bu kapsamda çalışmalarına devam eden belediye, önümüzdeki 2 yılda ekmeğe zam yapmamak için kendi buğdayını ekecek.

2022 yılında un fiyatlarına gelen zam ekmek fiyatlarını da etkiledi. Bu nedenle birçok ilde ekmek fiyatlarına zam geldi. Ancak bir belediye ekmeği uygun fiyattan vatandaşlara ulaştırıyor. Bursa Kestel Belediyesi 2 yıl boyunca ekmeğe zam yapmamak için kendi buğdayını ekip, kendi ununu üretecek. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, açıklamalarında, 2 yıl süresince ihtiyaçları olan 800 ton un için bin 300 dönüm arazide buğday ekimi yapacakları ifade etti.

 

Konu hakkında açıklamada bulunan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, dünyada her alanda yaşamı durdurma noktasına getiren pandemi, iklim krizi ve savaşlar nedeniyle yaşanan ekonomik daralmadan küresel ekonomin önemli bir aktörü olan Türkiye’nin etkilenmemesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Bizi, biz yapan en büyük değerimiz ve özelliğimiz yardımlaşma ve dayanışma. Bizler de bu süreçte dar gelirli ve ihtiyaç sahiplerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yunus’un dediği gibi ‘Bölüşürsek tok, bölünürsek yok oluruz” ifadelerini kullandı.

İzmir’de ekmek fiyatları ne kadar?

İzmir’de ekmek 3 TL’den satılıyor.

Exit mobile version