Ekonomi

30 Eylül’de bitiyor: TOKİ aylık 660 TL’den başlayan taksit ile onlarca ev satıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ev satın almak isteyen vatandaşlar için konut satışları gerçekleştiriyor. Son gelen bilgilere göre ise aylık 660 TL’den başlayan taksit ile onlarca evin satışına çıkıldı. Balıkesir ilinde bulunan konutların satışlarında son tarih ise 30 Eylül 2021 olarak bildirildi.

TOKİ resmi internet sayfası üzerinden konut satış duyurusunda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, 2+1 konut 336 adet konut açık satışa sunuldu. Konutlar için satış tarihleri 08 Mart 2021 – 30 Eylül 2021 olarak belirlendi. Yayınlanan ilanda aylık 660 TL’den satışa çıkan konutların bulunduğu görüldü.

Başvuru şartları nelerdir?

T.C. vatandaşı olması,

Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve iş yeri hariç)

Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6.500.00 TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 6.500.00 TL olması gerekmektedir.)