30 Gün İçinde Et Fiyatları Uçacak! Kırmızı Ete Yüzde 24 Zam Geliyor

Yaşanan ekonomik dalgalanmalardan dolayı sürekli yaşanan fiyat artışlarına yapılan açıklama ile bir yenisi daha ekleniyor. Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu yaptığı açıklama ile et fiyatlarına yüzde 24 oranında zam geleceğini dile getirdi. Et fiyatlarının çok yükseleceğini belirten Başkan Sencer Solakoğlu vatandaşı üzecek zamların yolda olduğuna dikkat çekti.

Hayvan yetiştiriciliği konusunda vatandaşa destek olmak için birçok kurum destek projeleri uygulamakta. Bunlardan biri de et ve süt kurumunun küçükbaş hayvan yetiştiricileri için sağladığı 2.500 TL’lik destek oldu. Yapılan projelere olumlu dönüşler alınmasına karşılık et ve süt üretiminde yeterli olmadığı belirtildi. Başkan Solakoğlu bu desteğin en azından vatandaşın 1 ay boyunca daha uygun fiyatlı et almalarını sağladığını ancak kalıcı çözümün olmadığını belirtti.

Zam Tarihi Verildi

Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Solakoğlu açıklamalarında mayıs sonu gibi et fiyatlarına yüzde 24 civarı zam geleceğini açıkladı. Ortalama 30 gün içerisinde gelmesi beklenen zammın et fiyatlarını uçuracağını ifade etti.

Kırmız Et Zammı

Açıklamalarda bulunan Başkan Sencer Solakoğlu süt fiyatlarında olması gerekenin 8 TL civarı olduğu üreticiden sütün 5.70 TL’den 7 TL’ ye çıkabileceğini ve 1 TL de destek verilmesi gerektiğini dile getirdi. Yaptığı açıklamanın devamında ise önümüzde ki 30 gün içerisinde et fiyatlarında artış olacağını tahmini yüzde 23-24 civarında yeni zammın geleceğini ifade etti

Üreticilerin Durumu

Türkiye’de ki fiyat sorununun arz sıkıntısından kaynaklandığını söyleyen Başkan Solakoğlu yüksek maliyetlerin hayvan üreticilerinin üretimden uzaklaşmalarının sebebi olduğunu dile getirdi. Bakım ve hayvan kesimlerinin maliyetinin yüksek olmasından dolayı üretimi bırakanların olduğunu ve böyle devam ederse ramazan sonunda et fiyatlarında aşırı yükselişin olacağını belirtti.

Exit mobile version