30 İlçede evi olan tüm İzmirlilere duyuru yapıldı: Başvuru yapmanız gerekiyor! Ücretsiz olacak

İzmir’in 30 ilçesinde evi olan tüm İzmirlilere duyuru yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yapılan duyuruda, İzmir’in hangi ilçesinde olursa olsun başvuran her vatandaşın ücretsiz tarama testinden faydalanabileceği bildirildi.

İzmir’de yaşayan vatandaşlar deprem riskine karşı evlerinin durumunu merak ediyorlar. Bu kapsamda önemli bir gelişme yaşandı. Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, İzmir’de yaşayan vatandaşlar depreme karşı ücretsiz tarama testinden faydalanabilecekler.

Bu kapsamda açıklamada bulunan Başkan Tunç Soyer, “Sizlere yapı tarama çalışmalarımızla ilgili yeni bir kararımızı açıklamak istiyorum. Bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yapı envanterlerini ilçeler ölçeğinde çıkarıyorduk. Bundan sonra, İzmir’in hangi ilçesinde olursa olsun başvuran her vatandaşımıza binalarının deprem karnesini çıkarmak için ücretsiz destek olmaya başlıyoruz. Her İzmirli, belediyemize başvurarak depremle ilgili hızlı tarama hizmetinden yararlanabilir” ifadelerini kullandı.

İzmir’in ilçeleri

İzmir’in Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla olmak üzere 30 ilçesi bulunuyor.

Exit mobile version