Gündem

30 yaş üstü ne zaman aşı olacak? 30-40 yaş arası aşı sırası ne zaman gelir?

Türkiye’de aşı programı hızlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, peş peşe aşılama programına dahil olan meslek gruplarını duyurdu. Kargo çalışanları, kuryeler, garsonlar, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı, avukatlar, berberler, kuaförler gibi çok sayıda meslek grubu aşılama programına dahil edildi. Yaş olarak aşı sırası da 40’a indi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada 40 yaş üstü kişilerin aşı randevularını alabileceklerini duyurdu. Peki, 30 yaş üstü ne zaman aşı olacak?

30 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN AŞI OLACAK?

30 yaş üstü vatandaşların ne zaman aşılanacağı henüz belli değil. 40 yaş üstü aşılama sürecinin ardından 30 yaş üstünün aşılanmaya başlaması bekleniyor. Haziran ayının sonlarına doğru 30 yaş için takvimin belirlenmesi öngörülüyor.

MHRS, E-NABIZ, TELEFONLA AŞI RANDEVUSU ALMA

Aşı randevusu almak için MHRS ve e-Nabız aracılığıyla aşı randevu ekranına giriş yapmanız gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sistem giriş yaptıktan sonra ‘aşı randevusu’ ekranı karşınıza çıkıyor. Aşı randevusu ekranından istediğini aşı tercihini, hastane ve saat tercihinizi yapabilirsiniz. Ayrıca MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

E-Nabız aşı randevusu almak için tıklayınız…

MHRS giriş için tıklayınız…