GündemKamu

30 yaş ve üstü ehliyeti olanlar dikkat: 83 TL ödeyeceksiniz!

30 yaşından büyük ve ehliyeti olan vatandaşlara uyarı yapıldı. Ehliyetini hala yenilememiş olanlar için yenileme tarihi 2024 yılına uzatılırken ehliyet yenileme işlemini zamanında yapmayan vatandaşlar cezalarla karşı karşıya kalacak. Peki ehliyet nasıl yenilenir? Ehliyet yenilemek için ne yapmak gerekir?

RANDEVU ALACAKSINIZ

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre eski sürücü belgelerinin geçerlilik süresi 2 sene daha uzatıldı. En geç 2024 senesi sonuna kadar ehliyet yenileme işlemlerinin yapılması gerekiyor, aksi halde vatandaşlar büyük cezalarla karşı karşıya kalacak. Ehliyet yenileme işlemleri için ALO 199, ALO 199 mobil uygulama, nvi.gov.tr internet sitesi üzerinden randevu alınabilecek.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN 83 TL ÖDEME YAPACAKSINIZ

2023 senesi için Hazine ve Maliyet Bakanlığı tarafından belirlenen kimlik kartı satış bedelleri şu şekilde; doğum ya da kimlik değişikliği için kimlik kartı bedeli 83 TL, kayıt için kimlik kartı bedeli 166 TL, ehliyet yenileme işlemi 15 TL olarak belirlendi. Ehliyet yenileme işlemleri için kimlik kartı, sürücü sağlık raporu, son altı ay içinde çektirilen biyometrik fotoğraf, sağlık raporunda yer almıyorsa kan grubu kartı, sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedelinin yatırıldığına dair dekont gerekiyor. Yenileme işlemleri için ödemeler Akbank, Aktif Bank, ING Bank, Şekerbank, Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Denizbank, PTT Bank üzerinden yatırılabilir.