Genel

30 yaşından gün almamış herkes başvurabilir: Ziraat Bankası duyurdu!

Ziraat Bankası 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından gün almamış olanlar için önemli bir duyuruda bulundu. Kamu bankası tarafından yapılan duyuruda, gençlerin tarıma olan ilgisini arttırmak, Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi için başvurular kabul ediliyor. Tüm eğitim ve eğitim materyalleri ile ilgili masraflar Ziraat Bankası tarafından karşılanıyor.

Ziraat Bankası Adana, Antalya, Bursa ve İzmir illeri için ‘Genç Çiftçi Akademisi’ne alım yapıyor. Ücretsiz olarak verilen eğitimlerden en az lise mezunları faydalanabiliyor. Katılımcılar teknik eğitim ve staj sırasında/sonrasında yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak, programı başarı ile tamamlamaları halinde Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi Başarı Sertifikası almaya hak kazanabilecek. Azami beş hafta sürecek teknik eğitimler, eğitimin düzenleneceği yerde bulunan ve Ziraat Bankası’nın belirleyeceği üniversitelerin teknik bölümleri tarafından verilecek.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Türkiye’de yerleşik olmak
18 yaşını tamamlamış – 30 yaşından gün almamış olmak
Eğitim verilecek konularda tarımsal faaliyet yapmayı veya mevcut tarımsal faaliyetini büyütmeyi ya da bir tarımsal işletmede çalışmayı istemek
Asgari lise mezunu olmak
Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış ya da muaf olmak
Medeni haklarını kullanma hakkına sahip olmak

Kredi kullanmasına engel bir durumu olmamak

Başvurularda Kimlere Öncelik Verilecek?

Kadın çiftçiler/çiftçi adayları
Tarımla ilgili teknik lise veya üniversite mezunları
Ailesine ya da kendisine ait tarım işletmesinde çalışanlar