İzmir Haberleri

33 yıl cezası bulunan İzmir’de aranan firari şahıs Aydın’da yakalandı

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Şok ekipleri tarafından durdurulan bir şahıs, sahte kimlik gösterdiği sırada şüpheli bulundu. Parmak izi kontrolü sırasında kaçmaya çalışan şahıs, kısa bir kovalamaca sonucunda yakalandı. İzmir’de aranan ve toplamda 33 yıl hapis cezası bulunan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Şok ekipleri, Efeler ilçesinde İzmir Bulvarı’nda devriye ve denetim çalışmalarını sürdürüyor. Bir şüpheliyi durduran ekipler, yapılan kontrolde sahte kimlik kullandığı tespit edilen şahsın parmak izi ve fotoğrafının uyuşmadığını fark etti.

Kaçmaya çalıştı

Dikkatli inceleme sonrasında yakalanacağını anlayan şüpheli, kontrol noktasından kaçmaya çalıştı. Kısa süren bir kovalamaca sonucunda yakalanan şahsın İzmir’de hırsızlık, nitelikli cinsel istismar, vergi usul kanununa muhalefet ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından arandığı belirlendi.

33 yıl kesinleşmiş cezası var

Gözaltına alınan T.S.’nin 2 dosyadan toplam 33 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı. Şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.