36 aya kadar faizsiz kredi verilecek ve SSK borçları ertelenecek!

İktidar çiftçilerimiz ve esnaflarımız için yeni bir ekonomi paketi açıkladı ve 36 aya kadar faizsiz kredi vereceğini belirtti. Ayrıca, SSK borçlarının erteleneceği belirtildi. Bu konu, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu tarafından TBMM gündeminde dile getirildi.

AKP’li Uslu, Antalya bölgesinde meydana gelen sel felaketi sonrasında, 775 iş yeri, 1.250 konut ve 1.800 taşıt hasar gördüğünü belirtti. Ayrıca sel afetinden 13.400 dekar tarımsal alanın hasar gördüğünü belirten Atay Uslu, tüm hasarlara karşı KOSKEB’in 36 aya kadar faizsiz nakit kredi verileceğine ve artı olarak SSK borçlarının erteleneceğini belirtti.

Uslu, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

*Afet bölgesinde 775 iş yeri, 1.250 konut, 1.800 taşıt hasar gördü. Toplam olarak sel afetinden 13.400 dekar tarımsal alan zarar gördü, 3.250 çiftçimizi etkiledi bu süreç. Zarar gören tarım arazilerinin yaklaşık yarısı TARSİM sigortası kapsamında, TARSİM sistemine dâhil olmayan ya da bir şekilde TARSİM sisteminden faydalanamayan çiftçilerimize devlet olarak, Hükûmet olarak mutlaka destek vereceğiz.

”Çiftçimizin sonuna kadar yanındayız. Antalya’da geçmiş afetlerde çiftçilerimize nasıl yardım ettiysek yine yardım yapacağız, yine o desteği vereceğiz. Ziraat Bankasına, Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını faizsiz şekilde erteledik, inşallah ertelemeye de devam edeceğiz. Çiftçilerimiz bu süreçte üretimlerine devam ediyor, ben çiftçilerimize de teşekkür ediyorum.

1.250 hane, ev zarar gördü, bu evlerin zararları giderildi, şu ana kadar 22 milyon lira hane halkına yardım yapıldı. Yine, 1.800 araç hasar gördü, inşallah onlara da tamirat desteği vereceğiz. 775 esnaf bu süreçten zarar gördü, her esnafa 10 bin lira olmak üzere 7,7 milyon lira can suyu yardımında bulunduk, inşallah yardımlarımız esnafımıza devam edecek. KOSGEB’in otuz altı aya kadar faizsiz kredi imkânı ortaya çıktı. Yine, sel bölgesindeki iş yerlerinin vergi ve SSK borçları ertelendi” dedi.

 

Exit mobile version