Ekonomi

3600 Ek gösterge ile polis, din görevlisi ve öğretmenlerin maaşları ne kadar artacak? Kim ne kadar maaş alacak? Emekli ikramiyesi…

2022 yılı itibari ile vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alan 3600 ek gösterge ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce yapmış olduğu “kaymakam, emri altında ki çalışandan daha düşük ücret almayacak” açıklaması, bu yıl itibari ile resmen hayata geçirilmeye hazırlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Açıklama Yapmıştı!

Ülke sınırları içerisinde yer alan milyonlarca memuru ve emekliyi yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge başlığı, her gün gündeme gelmeye devam ediyor. Memurlar ve emekliler, fiili çalışma hayatları içerisin de ki aylık ücretlerin emeklilik döneminde yarattığı farkın, yeni dönem itibari ile giderilip giderilmeyeceğini merak etmeye başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde 3600 ek gösterge ile ilgili bir açıklamada bulunmuştu. Bakan Bilgin, bakanlık bünyesi içerisinde 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ve düzenlemelerin ilgili birimler ile görüşüleceğini bildirmişti. Ayrıca Bakan Bilgin emeklilik hayatı içerisinde yaşanan maaş farkının giderileceğini ve statü farkının, bu çalışma sonucunda giderileceğini açıklamıştı.

Polis, Öğretmen ve Din Görevlilerinin Maaşları Değişecek!

En geç Mayıs- Haziran 2022 itibari ile yürürlüğe girmesi beklenen 3600 ek gösterge kapsamında meslek kapsamının genişletileceği konuları gündeme gelirken, hali hazırda polis, öğretmen ve din görevlisi olarak görevini sürdüren memurların maaşları için de düzenlemeye gidilecek.

Bu sene itibari ile yürürlüğe girmesi planlanan 3600 ek gösterge düzenlemeleri sonucunda, 25 yıldır polis, öğretmen ya da din görevlisi olarak çalışan memurların maaşları bin 150 TL’ye kadar artacak.

Emekli İkramiyesinin Tutarı Yükseltilecek!

3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalar devam ederken, göstergenin emekli ikramiyesini de direkt olarak etkileyeceği haberi geldi. Buna göre yeni dönem itibari ile meslekler arası ve meslek içi statü farklarını ortadan kaldırmayı hedefleyen ve bu hususta yeni maaş düzenlemeleri yapacak olan 3600 gösterge ile emekli ikramiyesinin de 37 bin TL tutarında artması bekleniyor.