3600 ek gösterge tablosu resmen duyuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, o hizmet yılına işaret ederek emekli maaşlarının 1391 TL kadar artacağını açıkladı!

Ülke sınırlarımız içerisinde yaşayan milyonlarca memuru ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi için beklenen çalışmalar, ocak ayı itibari ile resmen başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve diğer temsilcilerin katılımları ile birlikte düzenlenen toplantılar neticesinde tamamlanan ek gösterge düzenleme çalışmaları, geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Tamamlanan 3600 ek gösterge düzenleme çalışmaları, değerlendirilmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ek gösterge düzenleme çalışmalarının nihayete erdiğini ve Meclis’e sunulmak üzere hazır hale getirildiğini müjdeledi.

Kameraların karşısında ki kabine toplantısı kararlarına ilişkin açıklamalarda bulunmaya devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ek gösterge düzenlemelerine dahil edilen memur gruplarına ve memur emeklilerinin maaşları ile ikramiye tutarlarına ilişkin önemli bilgiler verdi.

Tüm Memurların Göstergeleri Yükseltildi!

Düzenlenen kabine toplantısı sonrasında alınan kararları ve yapılan değerlendirmeleri açıklamak üzere kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mayıs ayının sonu itibari ile tamamlanan 3600 ek gösterge düzenleme çalışmalarına da değindi. Milyonlarca memuru ve memur emeklisini yakından ilgilendiren düzenleme çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamalar, heyecan ile takip edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merak ile beklenen 3600 ek gösterge kararlarına ilişkin hem şaşırtan hem de sevindiren bir müjde verdi. Erdoğan, tüm memurların ek gösterge düzenleme çalışmalarına dahil edildiğini ve bu kapsamda verilen kararlara göre ek göstergesi sıfır olanlara dahi 600 puanlık gösterge artışı yapıldığı bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

İkramiye ve Maaş Artışları Açıklandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçe ve şube müdürlerinin ek göstergelerinin 3 bine, genel müdür yardımcılarının ek göstergelerinin ise 4 bin 400’e yükseldiğini bildirdi. Buna göre 30 yıllık memuriyet hizmeti bulunan birinin emekli maaşının 1.234- 1.391 TL aralığında, ikramiyelerin ise 44.500- 50.100 TL aralığında artacağı bilgisi kaydedildi.

“Devrim Niteliğinde Bir Çalışma!”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan bir diğer isim olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ek gösterge çalışmasının devrim niteliğinde olduğunu ifade etti.

Exit mobile version