3’lü ödeme yapılacak: SGK ve BAĞ-KUR emeklileri dikkat!

Geçim sıkıntısı yaşayan emekliler gelirlerini arttırmanın yollarını arıyor. Emekliye yapılacak 3’lü ödeme ise ilaç gibi gelecek. SGK VE BAĞ-KUR emeklileri bu yıl içerisinde bayram ikramiyesi, Temmuz zammı ve banka promosyonu alabilecek.

Emekliler 2022 yılında geçimlerini sağlamanın yollarını arıyorlar. Bu nedenle yapılacak ödemeler emekliler için büyük önem taşıyor. Ay sonunu getirmekte zorlanan emekliler için güzel haberler geldi. Emekliler Kurban Bayramı ikramiyesi, Temmuz zammı ve banka promosyon ödemelerini alabilecekler.

Kurban Bayramı ikramiyesi

Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi günü başlayıp, 12 Temmuz Salı günü sona erecek. Ancak Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı belli olmadı. Bu kapsamda beklentiler Haziran ayı sonlarında hesaplara yatırılacağı yönünde.

1100 TL yatırılıyor

Emekli bayram ikramiyeleri hesaplara 1100 TL olarak yatırılıyor.

Temmuz zammı

Emekliler Temmuz ayında 6 aylık enflasyon oranına göre zam alacaklar. Ancak kesin zam oranı Mayıs ve Haziran aylarında açıklanacak enflasyon verileriyle belli olacak. 4 Aylık enflasyon oranına göre ise emeklilerin maaşına en az yüzde 31,71 oranında zam yapılacağı kesinleşti.

Banka promosyonları

3 yıl maaş çekme sözü veren emeklilere bankalar bu sene promosyon ödemeleri gerçekleştiriyorlar. Bankaların promosyon ödemeleri farklılık gösterse de 2022 yılında banka promosyon ödemeleri 2 Bin 500 TL’ye kadar gerçekleştirilebiliyor.

Exit mobile version