4.3 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, ve bu deprem çevre illerde de hissedildi. Sabah saatlerinde yaşanan deprem, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu. Depremin etkili olduğu diğer iller arasında hissedildiği bildirildi. Hakkari Valisi Ali Çelik, şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını belirterek açıklamalarda bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi’nin verilerine göre, depremin merkez üssü Hakkari’nin Yüksekova ilçesi olarak belirlendi. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği tespit edildi. Olayın ardından bölgede paniğe neden olan deprem, çevre illerde de hissedildi.

Validen açıklama

Deprem sonrasında yapılan ilk değerlendirmelere göre, herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı. Bölgede saha çalışmaları sürdürülüyor. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “İlimizde sabah saat 6.10’da meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından şu ana dek herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Allah, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

Ya soğuk ya deprem öldürecek

Vatandaşlardan Erhan Dilbilir, depremi şu şekilde aktardı: “Sabah namazını kılarken deprem meydana geldi. O an dua etmeye başladım. Dışarıya çıkacak durumda değildik. Çok soğuk dışarısı, ya deprem ya da soğuk öldürecek bizi. Allah’a şükürler olsun olumsuz bir durum söz konusu olmadı.”

 

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Exit mobile version