Kamu

4 bin 657 TL maaş veriliyor! Gardiyan olmak için başvuru şartları nelerdir?

Türkiye’de en merak edilen mesleklerden bir tanesi de gardiyanlık yani İnfaz koruma memurluğu. Vatandaşlar gardiyan maaşlarını ve gardiyan olmak için başvuru şartlarını internet üzerinden araştırıyorlar. Sözleşmeli gardiyanlar en düşük 3 bin 760 TL, kadrolu gardiyanlar ise 4 bin 657 TL maaş alıyorlar.

Kamu kurumları bünyesinde çalışmak isteyenler Adalet Bakanlığı gardiyan alım şartlarını ve maaşlarını araştırıyorlar. 2021 yılında sözleşmeli infaz koruma memuru maaşları için belirlenen en düşük maaşın 3,760 TL, kadrolu olan infaz koruma memuru için 4,657 olarak ödeme yapılıyor.

Geçtiğimiz alımlarda sözleşmeli infaz ve koruma memurluğu için istenen şartlar

Sözleşmeli infaz ve koruma memurluğuna başvurabilmek için;

En az lise veya dengi okul mezunu olmak

Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak,

Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

4 bin 918 infaz ve koruma memuru alımı için ilan verildi

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmek üzere uygulamalı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre 4 bin 918 infaz ve koruma memuru alımı için 23 Şubat-12 Mart tarihleri arasında arasında başvuruları kabul etmişti. Yeni alımların ne zaman yapılacağı konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.