Gündem

4 ile dikkat çekildi: 7.8 büyüklüğünde deprem…

AFAD tarafından Tokat’ta meydana gelen depremin duyurulmasının ardından bir açıklama geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, depremi değerlendirirken, 4 ile dikkat çekti.

Tokat’ta dün saat 23.20’de meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu. Depremin ardından uzman isimden açıklama geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş ise, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Depremin meydana geldiği fayın 7’den küçük depremler üretebileceğini belirtti.

7 BÜYÜKLÜĞÜNDEN KÜÇÜK DEPREM ÜRETEBİLİR

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Tokat depremine ilişkin sosyal medya hesabından bir değerlendirmede bulundu. Bektaş, Tokat- Corum ve Adana-Mersin’e dikkat çekerek, Tokat depremini yorumladı. Bektaş, ‘‘Yıkıcı olmayan, ancak 7’den küçük deprem üretebilecek levha içi bir fay tarafından üretilmiştir. Bir süredir devam eden Tokat- Corum ve Adana-Mersin orta büyüklükteki levha içi depremleri levha sınırı olan Doğu Anadolu Fayının M 7,8 depremi sonucudur’’ yorumunda bulundu.

Ayrıca Bektaş, bir diğer paylaşımında ise, ‘‘M4 MERSİN DEPREMİ – Sol yönlü Doğu Anadolu Fay Sistemine bağlı 7,8 ve 7,5 Maraş deprem çifti Kuzey Anadolu Fay Sistemini de çalıştırarak karşılıklı olarak Malatya-Adana-Mersin ve Amasya-Çorum-Tokat levha içi depremlerine neden oluyor. Levha içi faylar 7’den küçük deprem üretebilir’’ şeklinde açıklamada bulundu.