4 kişilik aileler PTT’ye gidip parasını alsın: Karşılıksız ödeme yapılacak!

Destek ödemeleri, çeşitli kategorilerde yapılan yardımları kapsıyor. Bunlarda biri de elektrik faturası desteği oldu. Dar gelirli aileleri desteklemek amacıyla elektrik faturası yardımı yapılıyor. Belirli şartlar kapsamında PTT şubelerinden verilen elektrik faturası desteğine yönelik detaylar merak ediliyor. Ailedeki kişi sayısına göre değişen miktarda ödeme yapılıyor.

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlar birçok başlık altında toplanıyor. Bu desteklerden biri de elektrik faturası yardımı oldu. Devlet, elektrik faturasını ödemekte zorlanan ailelere destek sağlıyor. Buna göre, PTT üzerinden elektrik faturası yardımları gerçekleşiyor. Ödeme miktarı ise ailedeki kişi sayısına göre değişiyor.

PTT’DEN VERİLİYOR

Evine 135 TL’den fazla elektrik faturası gelen dar gelirli ailelere belirli miktarda ailedeki kişi sayısına göre destek sağlanıyor. Elektrik faturası yardımı için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar faturasını ve kimliğini alıp PTT şubelerine gidebilir. Bu kapsamda, herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp, hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturasıyla PTT şubesine gitmeleri yeterli olacak.

260 TL ÖDEME YAPILACAK

Devlet, 1 kişilik aileler için 130,09 TL, 3 kişilik aileler için 173,46 TL, 4 kişilik aileler için 216,82 TL ve 5 kişilik aileler için 260,19 TL gibi elektrik tüketimine göre değişen miktarlarda elektrik faturası yardımı sunmaktadır.

ELEKTRİK FATURASI YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Elektrik Tüketim Desteği’ne e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Bunun için T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet’e giriş yapıp sonrasında “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasında istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Kronik hastalar, Elektrik Tüketim Desteği almak için bağlı olduğu bölgenin SYD Vakfına başvuruda bulunabilir. Başvuru onaylandığında ödemeler yine PTT üzerinden sağlanıyor.

Exit mobile version