EkonomiGündem

4 kişilik ailelere duyuruldu: Evinize elektrik faturası geliyorsa dikkat! 550 TL ödenecek!

Milyonlarca vatandaş elektrik ve doğalgaz fatura destek ödemelerini araştırmaya başlaması üzerine geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan konu ile ilgili açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik ve doğalgaz destek ödemelerinin bu hafta itibariyle hesaplara yatırılacağını duyurdu. Peki kimlere elektrik ve doğalgaz ödemesi yapılacak? İşte detaylar

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Kasım günü Kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulundu. Doğalgaz ve elektrik desteği ödemelerinin bu hafta içerisinde olacağını duyurdu. Erdoğan açıklamasında, elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesinin de bu hafta içinde yapılacağını açıkladı ve “Doğal gaz yardımının 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi de yine bu hafta içinde gerçekleştirilecektir. Engelli ve yaşlı maaşlarının hak sahibi 1 milyon 379 bin 493 kişiyi kapsayan 2.1 milyar lira tutarındaki kasım ayı ödemeleri de geçtiğimiz günlerde tamamlandı.” sözlerini kullandı.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Bakan Derya Yanık, ödemeleri iki dönemlik belirlediklerini ve tutarın yıllık 450 TL – 1.150 TL arasında olacağını belirtmişti.

ELEKTİRİK TÜKETİM DESTEĞİ NE KADAR, NASIL ALINIR?

Ödemeler aylık yapılmakta olup ETD programı kapsamında;

1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık 75 kilovatsaat,

3 kişilik muhtaç hanelere aylık 100 kilovatsaat,

4 kişilik muhtaç hanelere aylık 125 kilovatsaat,

5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutar kadar aylık destek verilmektedir.

Hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir.

ELEKTRİK DESTEĞİ KAÇ AY SÜRECEK?

Doğalgaz, çocuk desteğinin yanı sıra elektrik destek ödemesi de ihtiyaç sahiplerine ödenecek. Elektrik desteği 12 ay boyunca 450 – 600 TL arasında verilecek.