EkonomiGündem

4 kişilik aileye para verilecek: TC kimlik kartını alıp PTT’ye gidenler alacak!

Devlet yardımları yakından takip ediliyor. Dar gelirli aileler karşılıksız verilen ödemelerden yararlanmak için başvuru detaylarını araştırıyor. Bu ödemelerden biri de elektrik tüketim desteği oldu. İhtiyaç sahibi ailelere ailedeki kişi sayısına göre destek sağlanıyor.

Elektrik faturası desteği için neler gerekiyor? sorusunun cevabı merak ediliyor. Evine 135 TL’den fazla elektrik faturası gelen dar gelirli ailelere belirli miktarda ailedeki kişi sayısına göre destek sağlanıyor. Kimliğini ve faturasını alıp PTT’ye giden ihtiyaç sahibi aileler yardımdan yararlanabilecek. Bu kapsamda, herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp, hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturasıyla PTT şubesine gitmeleri yeterli olacak.

ELEKTRİK FATURASI YARDIMI KAÇ TL?

Devlet, 1 kişilik aileler için 130,09 TL, 3 kişilik aileler için 173,46 TL, 4 kişilik aileler için 216,82 TL ve 5 kişilik aileler için 260,19 TL gibi elektrik tüketimine göre değişen miktarlarda elektrik faturası yardımı sunmaktadır.

ELEKTRİK FATURASI YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Elektrik Tüketim Desteği’ne e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Bunun için T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet’e giriş yapıp sonrasında “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasında istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Kronik hastalar, Elektrik Tüketim Desteği almak için bağlı olduğu bölgenin SYD Vakfına başvuruda bulunabilir. Başvuru onaylandığında ödemeler yine PTT üzerinden sağlanıyor.