4 milyon eve her ay maddi yardım yapılacak! İşte detaylar

Hükümetin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destek paketleri artıyor.

4 milyon hanenin yararlanmasının hedeflendiği ‘Türkiye Aile Destek Programı’ ödemeleri devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘Türkiye Aile Destek Programı’ ile ilgili olarak aylık 450, 550, 600 lira şeklinde 3 ayrı ödeme yapılacağını, yapılan yardımın yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişeceğini aktardı. Destek programından faydalanmak isteyenler başvuruları nereden ve nasıl yapacak? İşte Türkiye Aile Destek Programı ile ilgili detaylar…

1-BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

27 Haziran’da başlayan Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor ve belirlenen son başvuru tarihi bulunmuyor. Başvurular, e-Devlet üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılabiliyor.

2-HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

İhtiyaç sahibi herkes destekten yararlanacak. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan faydalanmamış vatandaşlar da başvuru yapabilir.

3-DESTEK KAÇ AY SÜRÜYOR?

Destek 12 ay boyunca aylık düzenli olarak verilecek.

4-GELİR ŞARTI ARANIYOR MU?

Evet. Destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1.833 liradan az olması gerekiyor.

5-AYLIK ÖDEME KAÇ TL?

Hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmiş olacak.

6-YARDIM TUTARI NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Posta Gazetesi’nde yer alan habere göre, aylık ödenecek tutar hane başına gelire göre belirlenecek. Gelir durumuna göre ödemeler şöyle: Kişi başına düşen aylık gelir aralığı (TL) Aylık destek tutarı (TL) 450 TL ve altı 600 450 TL üzeri- 911-15 TL ve altı 550 911-15 TL üzeri -1372-30 TL ve altı 500 1-372-30 TL üzeri- 1.833-45 TL’den az 450 TL veriliyor

7-ÖDEMELER BAŞLADI MI?

Türkiye Aile Destek Programı ilk destek ödemesi Kurban Bayramı öncesi hesaplara yatmıştı. Başvurusu onaylanan 831 bin haneye 427.9 milyon lira ödeme yapılmıştı. Devamında yapılan başvurulara istinaden toplamda 1.6 milyon haneye hak sahipliği verildi.

8-HANGİ DURUMLAR DEĞERLENDİRME DIŞINDA KALACAK?

Başvuran kişinin; Türk vatandaşı olmaması, Mavi Kart sahibi olması, Yerleşim adresinin yurtdışında olması, 18 yaşından küçük olması, Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacak.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/ erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutuldu.

Exit mobile version