Denizli Haberleri

4 yılda 4 bebek doğurup hepsini hastanede bırakıp kaçtı!

Denizli’de fuhuş yapan Gülşen K., son dört yılda dört kez doğum yaptı ve bebeklerini hastaneye bıraktı. Babalarını bilmediği bebekleri her seferinde terk eden 34 yaşındaki kadın hakkında son olayın ardından iddianame hazırlandı ve 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Gülşen K., 19 Ağustos 2023’te Denizli Devlet Hastanesi’nde sezaryenle bir erkek bebek dünyaya getirdi. Ancak doğumun ardından bebeği hastaneden almadı ve hiçbir iletişim bilgisi bırakmadan ortadan kayboldu. Bu durum üzerine Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü inceleme başlattı ve rapor hazırlandı.

Rapora göre, bebeğin evlilik dışı, para karşılığı ilişki sonucu doğduğu ve babasının kim olduğu bilinmediği belirtildi. Ayrıca raporda, Gülşen K.’nin daha önce 2020-2023 yılları arasında üç kez daha aynı şekilde doğum yaptığı ve bebekleri terk ettiği, bu sebeple de kurum bakımına alınması için dilekçe verdiği kaydedildi. Ancak verdiği dilekçelerde adres ve telefon numarası bilgisi olmadığı için bebeğin kimliğinin belirlenemediği ifade edildi.

Bu durum üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gülşen K. hakkında suç duyurusunda bulundu ve sonuçta iddianame hazırlandı. İddianamede, Gülşen K.’nin ifadesinde suç kastının olmadığını ve geçimini fuhuş yaparak sağladığını söylediği belirtildi.

İddianame hazırlandı

Son olayda hastanede terk edilen bebeğin kimliğinin belirlenememesi nedeniyle sağlık sorunlarının çözümünde sıkıntılar yaşandığı vurgulandı. Bu sebeplerle savcılık, Gülşen K.’nin koruma ve gözetim yükümlülüğü altında bulunan birini kendi haline terk ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası talep etti. İddianame, Denizli 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Gülşen K.’nin toplamda dört bebeği de Denizli Devlet Hastanesi’nde dünyaya getirdiği ve terk ettiği öğrenildi.