EkonomiGündem

4 yıllık üniversite okuyanlar dikkat: Hesaplarınıza 850 TL yatacak!

Üniversitelerin eğitim öğretime başlaması ile milyonlarca öğrenci KYK burs ve kredi başvurusunda bulundu. KYK burs ve kredi başvurularında bulunan öğrenciler başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla takip ederken KYK burs ve kredi ödemeleri ile ilgili ise açıklama geldi.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK Burs başvuru tarihleri Gençlik ve Spor bakanlığının açıklayacağı takvimden sonra başvurular başlayacak. Geçen sene 5 Kasımda başlayan kuralar 8 Kasımda sona ermişti. Bu yıl başvuruların Ekim ayının son haftası Kasım ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor. Konuya ilişkin Gençlik ve spor bakanlığından henüz açıklama yapılmadı. KYK başvurularının bu yıl da aynı tarihte yapılması bekleniyor.

KYK KREDİ VE BURS ÖDEMELERİ NE KADAR?

2022 yılı KYK kredi ve burs ücretleri şu şekilde:
Lisans öğrencileri 850 lira
Yüksek lisans öğrencileri 1700 lira
Doktora öğrencileri 2 bin 550 lira

KYK BURSLARINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Ön lisans öğrencileri,
Lisans öğrencileri,
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, (hazırlık sınıfında burs verilmez)
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.
Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.