Kamu

40 Yaş altı olanlar başvurabilir: Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Personel duyurusu yapıldı!

Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Personel duyurusu yapıldı. Bakanlık tarafından verilen ilana göre, başvurular 14 Nisan 2023 tarihine kadar devam edecek.

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yetiştirilmek amacıyla yurt dışına gönderilecek personele ilişkin duyurusu yapıldı. Başvuru yapmak isteyenlerin kontenjanın kullanılacağı yılın son günü itibarıyla, 40 (kırk) yaşını tamamlamamış olması gerekiyor. Başvurular Kariyer Kapısı üzerinden 14 Nisan 2023 tarihine kadar devam edecek.

YURT DIŞINA GÖNDERİLECEK ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

1. Kontenjanlarda belirtilen konulara ilişkin meslek dallarında yükseköğrenimi bitirmiş ve bu meslekte adaylık dâhil en az 3 (üç) yıl çalışmış olmak.

2. Genel İdari Hizmetler (GİH) Sınıfında bulunmak.

3. Birim amirinin olumlu görüşünü almış olmak.

4. Son üç yıl içinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını almamış olmak.

5. Erkek adaylar için askerlikle ilişkisi bulunmamak.

6. Kontenjanın kullanılacağı yılın son günü itibarıyla, 40 (kırk) yaşını tamamlamamış olmak.

7. Daha önce yurt içinde aynı konuda veya yurt dışında aynı düzeyde eğitim veya öğrenim görmemiş olmak.

8. İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan son başvuru tarihinden önceki 2 (iki) yıl içinde alınmış, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az 70 (yetmiş) puana denk bir puana sahip olmak.

9. Hastalık sebebiyle eğitim ve öğrenimini gerçekleştiremeyeceği genel hükümler çerçevesinde hastalık raporuyla tespit edilenler hariç, bu Yönetmelik hükümlerine göre geri çağrılmamış olmak.

10.Yurt dışı öğrenimini bitirdikten sonra yurda dönüşlerinde, yurt dışında kalınan sürenin iki katı kadar mecburi hizmet yapmayı kabul etmek.